Hur fungerar klarna delbetalning?

Hur fungerar klarna delbetalning?

4,09

Klarna är en tjänst som låter dig handla med faktura och sen delbetala din faktura. Du behöver alltså inte betala hela summan direkt, du kan vänta och betala en mindre summa varje månad. Idag ska vi titta igenom detta och förklara lite mer exakt hur allt gå till och hur du ska göra om du själv vill använda det.

Hur fungerar klarna delbetalning?

Klarna delbetalning är en riktigt bra funktion som du får tillgång till så fort du betalar något med Klarna. När du betalar något med klara får du hem en månadsfaktura. Denna kan du sen välja att delbetala om du vill. Då betalar du bara en mindre summa varje månad ifall du inte har råd att betala hela summan direkt.

Det hela fungerar faktiskt som ett lån. När du betalar något med Klarna tar du en kredit som du sedan betalar tillbaka. Klarna lånar alltså ut pengar till dig och med varje delbetalning amorterar du på detta lån. Klarna lån är därför verkligt och Klarna tar ut en ränta för sin kredit. Detta är väldigt bra att känna till innan du väljer att betala med Klarna.

Fördelar med Klarna:

En av de stora fördelarna med Klarna är att du kan pausa din betalning om något händer. Om din produkt till exempel går sönder och du vill ha pengarna tillbaka från företaget du handlade från kan du pausa din betalning. Detta är väldigt smidigt eftersom det betyder att du inte betalar mer än nödvändigt. En av de uppenbara fördelarna är att du kan delbetala din faktura, alltså att du kan köpa något och sen betala en liten del av summan varje månad.

Klarna ränta är något som Klarna tar ut för sina krediter. Fördelen är att denna ränta är relativt låg, åtminstone jämfört med många andra lån och krediter. Klarna är därför ett väldigt bra alternativ till ett vanligt privatlån.

Den sista fördelen som vi kommer att ta upp gällande Klarna är att du bara lånar exakt den summa som du behöver, varken mer eller mindre. Det betyder att du inte behöver betala ränta på en större summa än nödvändigt vilket sparar dig pengar.

Nackdelar med Klarna:

Självklart finns det även nackdelar med Klarna, främst Klarna ränta. Ingen gillar att betala ränta men om du betalar med Klarna är detta en nödvändighet. Nästa nackdel gäller alla former av delbetalningar. Det är väldigt enkelt att fastna med mer delbetalningar än du klarar av. Se därför till att hålla koll på hur mycket du betalar varje månad för att inte överskrida din budget. Om möjligt är det alltid bättre att betala hela summan direkt men om det inte är en möjlighet är Klarna ett riktigt bra alternativ.

Klarna är en väldigt bra form av delbetalningar som du kan använda när du inte klarar att betala hela summan på samma gång. Klarna delbetalning är en tjänst som du kan använda till mycket olika produkter, något som gör tjänsten väldigt användbar. Tveka därför inte att använda Klarna nästa gång du behöver göra delbetalningar av någon form.

Åsikter och kommentarer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec est ligula, dapibus sed ultricies vitae, viverra id mi.

Betygsatt service

Hur fungerar klarna delbetalning?

Hur fungerar klarna delbetalning?

Betygsätta

Ränta och utgifter

Webbplats och funktionalitet

Kundtjänst och service

Kommentar

Betygsätta