Vad är Ikano Bank?

Vad är Ikano Bank?

4,09

Under dem senaste 30 åren har internet tagit världen med storm och med internet har det även kommit nya möjligheter. Nya möjligheter för banker att växa fram och konkurrera med dem som redan varit väletablerade. Ikano är en av dessa banker som vuxit fram med hjälp av internet och som nu konkurrerar med några av Sveriges största banker. Idag ska vi titta lite närmare på just Ikano och förklara exakt vad dem är för bank.

Vad är Ikano?

Vad är det som skiljer Ikano från alla andra banker på marknaden? En av de saker som skiljer Ikano från andra banker är dess länkar till IKEA. Ikano ägs faktiskt av familjen Kamprad, samma familj som fortfarande äger IKEA. Dessutom erbjuder Ikano mycket olika spar och lån alternativ, mer än vad vissa andra banker erbjuder. Det är just dessa som vi kommer att fokusera mest på i denna artikel.

Ikanobank spara:

Att spara pengar med Ikanobank kunde inte varit lättare. Sätt in pengarna på ett av tre sparkonton och få upp till 1% i ränta, varje år utan att du behöver lyfta ett finger för att tjäna några pengar. Under 2020 höjder Ikano dessutom sina sparräntor så att alla som sparar med dem tjänar extra mycket pengar.

Ikano kan också hjälpa dig att sätta ihop ett mål med ditt sparande då ett mål gör det mycket lättare att faktiskt nå fram dit du vill. Det är ara ytterligare en sak som skiljer Ikano och som gör dem bättre än de flesta andra bankerna på marknaden.

Ikanobank lån:

Självklart kan du även låna pengar med Ikano, inte bara spara. Ikano erbjuder till exempel privatlån, billån och hopbakslån. Privatlånet är till för dig som vill låna för att konsumera och som behöver lite extra pengar.

Ikanos billån riktar sig främst till dig som vill köpa en ny bil. Räntan på detta lån är lägre än den för privatlån eftersom bilen blir en säkerhet för Ikano. Betalar du inte tillbaka lånet kan du alltid sälja bilen och på så sätt få tillbaka de pengar de lånat ut till dig.

Det sista lånet de erbjuder är ett hopbakslån. Meningen med det är att du tar ett stort lån för att betala av alla dina mindre lån och krediter. Med bara ett enda stort lån blir det lättare att få en bra överblick över din ekonomi och det lir mycket billigare än om du har många små och dyra lån.

Ikanobank kreditkort:

Det sista som vi ska nämna är det kreditkort som Ikanobank erbjuder. Årsavgiften ligger på 0 kronor, du får rabatt på bensin och du kan alltid delbetala dina köp. Krediten kan vara upp till 60 000 kronor vilket ger dig en trevlig buffert ifall något oförutsett skulle hända i slutet av en månad när kontot är tomt. Med kortet får du också en reseförsäkring, helt gratis. Du behöver inte oroa dig när du reser, det täcker försäkringen.

Vi hoppas att ni uppskattat denna korta artikel om Ikano och nu har en bättre förståelse av dem som bank. De är en riktigt bra bank som du definitivt bör överväga nästa gång du byter bank.

Åsikter och kommentarer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec est ligula, dapibus sed ultricies vitae, viverra id mi.

Betygsatt service

Vad är Ikano Bank?

Vad är Ikano Bank?

Betygsätta

Ränta och utgifter

Webbplats och funktionalitet

Kundtjänst och service

Kommentar

Betygsätta