[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Bästa sparränta

person-holding-coin-1602726

Visste du att ränta inte alltid är något negativt? Du kan nämligen öppna ett sparkonto med ränta. Ett sparkonto med ränta gör att banken betalar ränta på de pengar du har på ditt sparkonto, utan att du behöver göra något. Det är ett riktigt enkelt sätt att spara pengar. Idag ska vi gå igenom allt du behöver veta om vilka banker som har bäst sparränta och allt annat viktigt om sparkonton.

Hur fungerar sparkonto med ränta?

Det är faktiskt väldigt enkelt att förstå ränta sparkonto. Du sätter in pengar på ett sparkonto och ditt sparkonto med ränta kommer automatiskt se till att dina pengar växer, du behöver inte göra något alls. Ett sparkonto med ränta är ett väldigt bra alternativ för alla som anser att fonder och aktier är för riskfyllt. Dina pengar växer och för det mesta behöver du inte ta en enda risk. Speciellt inte om pengarna är skyddade av den statliga insättningsgarantin, något vi pratar mer om senare.

Det finns dock en sak att lägga märke till. Ett sparkonto med ränta är inte lika bra som det var förut. Idag är räntan låg, oftast mindre än 1%. Om du vill ha ett sparkonto med ränta som faktiskt är hög får du vända dig bort från storbankerna. Det finns faktiskt många mindre banker som erbjuder riktigt bra sparränta.

Hur fungerar Viaspar?

Viaspar erbjuder sparkonton med ränta som är mycket högre än den som de flesta stora banker erbjuder. Om du är villig att binda upp dina pengar i tre år kan du få hela 8% i sparränta. Du kan också välja att inte binda upp dina pengar alls och ändå få 4.5% i sparränta, bara genom att sätta in pengarna på ett sparkonto hos Viaspar! Mycket enklare än så blir det inte.

Vad behöver du hålla koll på?

Bara för att du hittar ett företag som verkar erbjuda bästa sparräntan finns det vissa saker du ska hålla koll på. I Sverige har vi något som kallas för den statliga insättningsgarantin. Den skyddar dig om företag där du satt in dina pengar går i konkurs. Det finns dock vissa företag som inte är skyddade av denna garanti. Om du väljer ett företag som erbjuder ett sparkonto med ränta utan den statliga ersättningsgarantin bör du tänka efter noga innan du sätter in dina pengar. Går företaget i konkurs är nämligen alla dina pengar borta.

Nästa sak du bör hålla koll på är om räntan är rörlig eller fast. Ett företag kanske erbjuder den bästa sparräntan idag men om räntan är rörlig kan de sänka den imorgon. Självklart kan de också höja räntan men du kan inte veta vad de tänker göra. Är räntan istället fast kan företaget inte flytta på den, räntan är konstant, oavsett vad som händer.

Vi hoppas att ni uppskattat denna korta artikel om sparkonto med ränta, något som de flesta kan dra nytta av. Var lite försiktig och läs på om företag innan du sätter in dina pengar så kommer allt att gå jättebra.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!