[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Går det att låna pengar med skuld hos kronofogden?

background-banknotes-bills-928201 (1)

Det kan tyckas mycket svårt att få det lån du behöver med rimliga villkor om du har skuld hos kronofogden. Det kan kännas som om hela världen arbetar mot dig. Lyckligtvis är allt hopp inte förlorat. Det kan finnas ett sätt att låna pengar även med skuld hos kronofogden.

Tips för att få låna pengar med skuld hos kronofogden

Medan du kanske inte kan få det perfekta lånet själv kan du få det lån du behöver med en borgensman som har en sund kredit. Alternativt kan du arbeta för att förbättra din kredit för att öka dina chanser att få ett lån i framtiden. Du kan också överväga icke-traditionella källor att låna de pengar du behöver. Nedan delar vi med oss av tips för att få ett lån med dålig kredit.

Kontrollera dina kreditrapporter och kreditresultat

Om du inte vet var din ekonomi står är det bäst att göra lite personlig grävning för att ta reda på vad som finns i dina konton.

Ett sätt att ta reda på vad du är skyldig på dina nuvarande kreditkort är genom att kontrollera dina kreditrapporter (om din kreditkortsutgivare rapporterar till konsumentkreditbyråerna). Att kontrollera dina kreditrapporter är viktigt eftersom en del av informationen i dem används för att beräkna dina kreditpoäng.

Att veta dina kreditpoäng är också viktigt. Din kreditvärdering, tillsammans med andra faktorer, som din skuld-till-inkomst-förhållande, kan påverka dina odds för godkännande för ett lån och de villkor du kvalificerar dig för. Bli inte avskräckt om dina poäng inte är vad du vill att de ska vara. Lite arbete kan hjälpa till att få dina poäng i bättre form.

Förbättra din kredithälsa

När du har en bättre uppfattning om din kredit är det dags att börja förbättra din kredithälsa. Dina kreditpoäng beräknas med olika kreditfaktorer och poängmodeller. Försök att fokusera på de faktorer som har störst effekt, som betalningshistorik, men gör ditt bästa för att förbättra din kredithälsa totalt sett. Faktorer som kan påverka dina kreditpoäng inkluderar …

Betalningshistorik: Även om du inte kan ändra det förflutna; att göra alla dina nuvarande betalningar åtminstone på lägsta beloppet och i tid är nyckeln för den här delen av dina poäng.
Kreditanvändning: Gör ditt bästa för att hålla skulden låg i förhållande till din totala kreditgräns, helst mindre än 30 %. Maximerade eller övertrasserade kreditkonton kan vara särskilt skadligt.
Kredithistorikens längd: Att hålla gamla konton öppna istället för att stänga konton efter att de har blivit betalda kan bidra till att öka din kredithistoriklängd.
Kreditmix och -typer: Medan du inte bör ansöka om en ny typ av kredit för att påverka denna del av dina poäng, kan det naturligtvis hända över tid då du upplever stora finansiella händelser, till exempel att köpa ett hem.
Ny kredit: Öppna eller ansöka om flera nya kreditkonton på kort tid kan göra att du verkar riskabel för långivare. Att öppna nya kreditkonton endast vid behov och när du vet att du kan hantera dem på ett ansvarsfullt sätt är vanligtvis det bästa alternativet.
Tillslut, om du inte har råd att betala några av dina skulder, kommer du säkerligen inte heller ha råd att betala av ett lån. Se till att du alltid väger för och nackdelar med ett lån.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!