[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Hur fungerar smslån helg?

business-cash-close-up-commerce-414825

Går det att ta ett smslån över helger? Vi hör ofta att bankerna hr stängt på helgerna och att du därför inte kan få ut några pengar. Detta stämmer dock inte riktigt, det går faktiskt att få ett akut lån, även på helgen. Det finns nämligen de långivare som betalar ut, oavsett vilken dag det är. I den här artikeln ska vi gå in lite djupare på detta och kolla hur det faktiskt fungerar.

Hur fungerar smslån helg?

Först måste vi bara klargöra en sak: Smslån helg fungerar inte beroende på vilken bank du använder. Det är bara vissa banker som gör detta möjligt. Det viktiga är att du har samma bank som långivaren, har ni olika banker går det inte att få ett smslån över helger. Har ni samma bank är det dock inga problem att få ett akut lån.

Bankerna har bara öppet på bankdagar, det är därför du bara kan skicka pengar mellan olika banker på en vardag. Du kan dock flytta pengar mellan olika konton inom samma bank, oavsett dag. Har du och långivaren samma bank kan därför denna person snabbt och enkelt sätta över ditt smslån, även om det sker på en helg. Dessa helglån är väldigt smidiga om du snabbt behöver pengar.

Nackdelar med smslån helg?

Det finns faktiskt inga egentliga nackdelar med smslån helg. Det är som vilket smslån som helst förutom att det betalas ut över en helg. Den enda egentliga nackdelen är att du måste använda dig av samma bank som din smslångivare, något som kan innebära ett problem om du använder dig av en mindre bank. Använder du dig dock av en av de större bankerna så lär du inte ha några som helst problem med att få ett smslån på helger.

Krav för smslån helg:

Det finns bara ett krav för smslån helg som inte finns för ett vanligt smslån; att du måste ha samma bank som smslångivaren. De vanliga kraven för ett smslån är att du måste vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige med en inkomst.

Uppfyller du dessa krav bör du inte uppleva några problem med att få ut ett smslån över helger, oavsett vilken dag det är. Många smslångivare delar nämligen ut 24/7, även på stora helger som julafton.

Smslån helg utan UC?

Kan du ta ett smslån helg utan att använda UC? Svaret på den frågan är utan tvekan ja! Det är inga problem att hitta ett smslån helg som använder en annan kreditupplysning än just UC: Självklart kommer du även kunna hitta de långivare som accepterar betalningsanmärkningar, de som lånar ut smslån brukar vara väldigt överseende gällande gamla prickar. Var dock försiktig så att du inte får en ny betalningsanmärkning, betala alltid ditt smslån i tid.

Vi hoppas självklart att ni uppskattat denna artikel om smslån helg och nu förstår lite mer om hur vissa smslån kan delas ut, oavsett vilken dag det är. Tänk alltid på att vara försiktiga, kostnaden för ett smslån kan snabbt skena iväg. Lägg därför upp en budget innan du tar ett smslån helg.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!