[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Vad är ett annuitetslån?

abundance-bank-bank-notes-banking-259249 (2)

Vad är ett annuitetslån och vilken nytta har jag av det? Det är frågor som många ställer sig och det är exakt dem frågorna som vi ska försöka besvara idag i denna artikel. Vi kommer gå igenom allt du behöver veta om annuitet, annuitetslån och rak ränta.

Vad är ett annuitetslån?

Ett annuitetslån kan förklaras med att amorteringen är konstant. Den vanliga låntypen följer något som kallas för rak amortering. Det betyder att du alltid betalar räntan och en fast summa på själva lånet. Med ett annuitetslån fungerar det inte riktigt på samma sätt.

Istället för att i början av lånet betala mycket, eftersom räntekostnaden blir hög för att sedan betala allt mindre, betalar du istället en fast summa varje månad. Det betyder att du i början gör väldigt små amorteringar eftersom räntan tar upp de mesta av dina pengar. I slutet betalar du dock väldigt mycket på lånet eftersom räntekostnaden har minskat. Själva summan du betalar är dock alltid konstant, något som gör det enkelt att till exempel lägga upp en budget.

Ett annuitetslån kan därför vara ett väldigt bra alternativ till ett vanligt lån.

Hur tar du ett annuitetslån?

Det finns många olika sätt för hur just du kan ta ett annuitetslån. Lånet är nämligen precis som vilket snabb- eller smslån som helst, skillnaden ligger i avbetalningsplanen. Många långivare erbjuder därför både lån med rak amortering och lån med annuitet, annuitetslån. Att hitta en långivare som erbjuder just annuitetslån kommer därför inte att bli något större problem.

Nästa sak att hålla koll på är att du måste uppfylla kraven för att få ett annuitetslån. Kraven är för de mest relativt simpla. Du måste vara över 18 år och du måste vara folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha en svensk adress och ett svenskt personnummer. Uppfyller du dessa krav lär det inte bli särskilt svårt att få ett annuitetslån.

Varför ska du ta ett annuitetslån?

Det finns många anledningar till varför denna avbetalningsplan kan passa just dig bättre än rak amortering. Den största är om din ekonomi av någon anledning är ansträngd. Då kan det vara svårt att klara av de stora avbetalningarna i början av lånet innan de blir mindre när räntekostnaderna minskar. Det är då annuitet passar perfekt. Du betalar alltid en fast summa, oavsett om du är i början eller slutet av lånet.

Nästa stora fördel med just annuitetslån har vi redan nämnt. Det är att det är mycket lättare att budgetera för dessa lån. Du betalar alltid en fast summa, oavsett vad, och kan därför räkan med denna summa i din budget. Med en rak amortering skiftar alltid summan du behöver betala och det är därför svårare att förutse hur mycket pengar du kommer att ha vid ett givet tillfälle.

Vi hoppas att ni efter att ha läst denna artikel har lärt er lite mer om just annuitetslån och rak amortering. Självklart hoppas vi också att ni ser fördelarna med denna typ av avbetalning och kan bedöma om den passar er bättre än en rak amortering.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!