[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Udostępnij

Inkassobolag

accounting-adult-banknotes-210990

Ett inkassobolag är ett företag eller en byrå som är verksamt för att återhämta pengar på skuldsatta konton. Många inkassobolag hyrs av företag till vilka gäldenärer är skyldiga pengar, som arbetar för en avgift eller för en procentandel av det samlade beloppet. Vissa inkassobolag är skuldköpare; dessa företag köper skuld till en bråkdel av sitt nominella värde och försöker sedan återhämta hela skuldbeloppet.

En låntagare som inte kan lösa sina skulder eller misslyckas med att göra de schemalagda betalningarna på ett lån kommer att få sin försumlighet rapporterat till kreditbyrån. Inte bara kommer hans kredithistoria att påverkas, men hans skuld kommer att överföras till en insamlingsbyrå eller inkassobolag inom tre till sex månaders efter förfallodagen. Förfallna betalningar på kreditkortsaldot, telefonräkningar, billånsbetalningar, räkningar och kvarskatter är exempel på försummade räkningar som ett inkassobolag kan ha till uppgift att hämta.

Företagen finner det billigare att få ett inkassobolag att återfå obetalda skulder än att jaga kunderna själva. inkassobolaget har de verktyg och resurser som behövs för att spåra en gäldenär, oavsett om hen har bytt bostad eller telefonnummer. Dessa agenter utför också flera strategier som att ringa gäldenärens personliga telefon och arbetstelefon och till och med dyka upp vid individens dörr då och då för att få gäldenären att betala sin balans.

Insamlingsagenter kan också kontakta familjemedlemmar, vänner och grannar för låntagaren för att bekräfta de kontaktuppgifter de har på filen för individen, men de kan inte avslöja anledningen till att försöka nå personen. En agent kan välja att skicka meddelanden om försenad betalning till gäldenären också. Hur som helst, inkassobolagen säkerställer att gäldenären har deras fulla uppmärksamhet.

Om individen ändrar sig och betalar sin skuld betalar borgenären inkassobolaget en procentandel av de medel eller tillgångar som byrån återhämtat. Beroende på kontraktsavtalet som ingåtts med den ursprungliga borgenären kan gäldenären behöva betala hela skulden på en gång eller endast en del av skulden i taget.

Om emellertid låntagaren fortfarande inte täcker sitt förfallna konto kan samlaren uppdatera låntagarens kreditrapport med en ”inkasso” -status. Att ha denna status på en kreditrapport är säkerligen att minska individens kreditpoäng. En låg kreditvärdering kommer att påverka hens chanser att få ett lån på lång sikt, särskilt eftersom ett konto under inkasso kan förbli på en kredit rapport i sju år.

Ett inkassobolag skulle vara i strid med regleringar, om hen fortsätter att samla in gamla skulder som har avräknats som ej indrivningsbara. Ett konto som inte kan drivas in är ett som inte har någon chans att bli avbetalat på grund av att låntagaren lämnat in konkursansökan eller inte kan lokaliseras. Om inte ett inkassobolag har vunnit en rättegång mot en gäldenär kan den dessutom inte lagligt tillgripa tillgångar från en gäldenär eller fysiskt skada eller hota en gäldenär att göra betalning.

Tillslut skulle vi råda dig att aldrig ta ytterligare lån för att betala av gamla. Detta leder ofta till en ond cirkel med höga räntor som bara bygger på varandra. Därför är det viktigt att du väger för och nackdelar innan du tecknar ett lån.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!