[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Låna pengar utan ränta

convertor-valutar

Det låter som en dröm. Att kunna låna pengar utan att betala någon ränta. Men finns det kanske någon form av sanning i denna dröm? Går det kanske att på något sätt låna pengar utan att betala ränta? Det är precis det som vi ska försöka ta reda på idag med denna artikel. Vi kommer kolla exakt hur du kan låna pengar utan ränta och svara på så många frågor som möjligt.

Kan du låna pengar utan ränta?

Vi svarar på den stora frågan direkt. I de allra flesta fallen är svaret tyvärr nej, det går inte att låna pengar utan ränta. Räntor är sättet som långivarna tjänar pengar och genom att ge ut ett räntefritt lån skulle de snart gå i konkurs. Det är därför de alltid tar ut räntor för sina lån och väldigt sällan finns undantag. Det är dock dem undantagen som vi kan använda oss av.

Det första undantaget gäller dig som är ny kund. Långivarna inser att återkommande kunder är bra, därför gör det inget om de inte tjänar något i början eftersom de räknar med att tjäna pengar i det långa loppet. De kan därför vara beredda att erbjuda en ny kunde ett räntefritt lån i hopp om att kunden sen kommer tillbaka och lånar mer pengar, den här gången med ränta.

Det andra undantaget som låter dig låna pengar utan ränta händer bara vid särskilda tillfällen. Ibland när företag firar något erbjuder de bättre villkor eller priser. Det är möjligt att en långivare sänker eller helt slopar sina räntor för att fira något. Då måste du dock vara beredd direkt för erbjudandet lär inte vara länge.

Detta är dem två stora undantagen till regeln som kanske kan göra det möjligt för dig att låna pengar utan ränta. Vi säger inte att det är lätt men vi säger att det är möjligt.

Finns det fallgropar?

Självklart finns det fallgropar när det kommer till att låna pengar utan ränta. Den största är skillnaden mellan ränta och effektiv ränta. Bara för att långivaren säger att lånet är räntefritt betyder inte det att den effektiva räntan är noll. Den effektiva räntan är nämligen alla kostnader sammanslagna. Trots att räntan är noll kan det fortfarande finnas uppläggningsavgifter, betalningsavgifter och liknande.

Nästa fallgrop är en ännu lurigare. Ett lån kan vara helt räntefritt och utan avgifter, i en månad. Efter denna första månad börjar det kosta pengar precis som vanligt. Självklart kan den räntefria perioden vara längre än så också. Detta är ett sätt för långivaren att få dig att tro att lånet är helt räntefritt trots att det inte är fallet.

För att undvika både dessa fallgropar när du vill undvika att betala ränta på lån rekommenderar vi att du läser alla villkoren noga innan du skriver på kontraktet för att verkligen se till att du inte blir lurad på något sätt.

Vi hoppas att ni har uppskattat denna artikel om att låna pengar utan ränta. Självklart hoppas vi också att ni fått svar på era frågor och nu känner er redo att själva ta ett lån, helt utan ränta.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!