[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Låna 500 kr

abundance-bank-bank-notes-259249

Ett litet personligt lån, på låt säga 500 kr, kan vara ett snabbt och bekvämt alternativ för att betala en omedelbar kostnad, som en medicinsk faktura eller bilreparation, om du inte har nödfallsbesparingar eller andra medel för att täcka utgiften.

När är kortfristiga lån som 500 kr lån bäst, är de bättre för vissa typer av företag eller vissa situationer?

Du måste ha en tydlig plan för hur du ska använda pengarna och återbetala skulden. Kortfristiga lån är bättre för företag med starkt kassaflöde. De kan vara en värdefull livslina i nödsituationer om utrustning går sönder eller dåligt väder drar ner på fottrafiken i affären.

Du behöver pengar och du behöver det snabbt, eller hur? Ett personligt lån är ett tryggt sätt att finansiera ett stort köp, som en bil, semester, hemförbättringar, TV eller dator. Personliga lån används ofta också för att konsolidera och betala av andra skulder, som kreditkort och butikskort. Men vilket personligt lån är rätt för dig?

Vilka är de olika typerna av personliga lån?

Det finns några olika typer av personliga lån. Du måste välja rätt typ av lån för dig. Det beror på vad du använder lånet för.

Osäkrade personliga lån

Ett osäkrat personligt lån är ett lån som inte är kopplat till eller stöds av en tillgång som kan beslagtagas om lånet inte återbetalas. Eftersom det inte finns någon säkerhet för långivaren att ta tillbaka är riskvägningen av lånet högre och så är räntan. Ett osäkert personligt lån kan vara ett bra val för skuldkonsolidering eller betala för en semester.

Säkrade personligt lån

Ett säkrat personligt lån är backat av en tillgång som kan beslagtagas och säljas av långivaren om lånet har förfallit. Den vanligaste formen av tillgång som används för att säkra en personlig är ett fordon. Långivare accepterar också ett hus eller ibland andra stora tillgångar för att säkra ett personligt lån.

Billån

Ett bil- eller fordonslån är ett säkrat personligt lån. Om lånet inte återbetalas kan fordonet beslagtas av inkassobolag och säljas för att återbetala din skuld. Eftersom lånet har säkerhet finns det en lägre ränta.

Personlig övertrassering

En personlig övertrassering är kopplad till ditt bankkonto och låter dig spendera mer än du har på ditt konto. Ditt kontosaldo kan därför gå under noll. Saldot på ditt konto under noll är din övertrassering. En övertrassering har vanligtvis en gräns, som en kreditkortsgräns, som inte kan överskridas. Långivaren kommer att förvänta sig att se regelbundna betalningar till kassakontot, som dina löner.

Personliga lån med Fast ränta eller rörlig ränta

Personliga lån kan antingen ha fast ränta eller rörlig ränta. Ett personligt lån med fast ränta har en ränta och återbetalningar som aldrig ändras. Ett personligt lån med rörlig ränta har en ränta och återbetalningar som kan förändras när marknadsräntorna ändras.

Ska du låna 500 kr eller mindre skulle vi råda att inte leta och jämföra alltför många låneräntor. Detta på grund utav att lånebeloppet år så pass litet. Idag finns det många aktörer på marknaden som erbjuder mindre lån som dessa till kunder.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!