[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Studiebidrag 2020

advice-advise-advisor-7096 (1)

Det som de flesta undrar; Hur mycket får man som studie och barnbidrag i Sverige idag? Idag ligger studiebidraget i Sverige på 1050 kr, och barnbidrag är på hela 1250 kr.

Hur ska du då fördela ditt bidrag? Det beslut du fattar är i sista hand ditt eget, och huruvida ditt barn går på en dyrare skola eller inte, kommer avgöra hur mycket av bidraget som kommer behövas. Med det sagt är det faktum att studiebidrag erbjuder möjligheten att välja definitivt positivt.

Studiebidrag kan användas för annat än skolavgifter, bostad och levnadskostnader.
Många tänker att studielån bara kan användas på saker som skolavgifter, bostad och levnadskostnader. Och även om det är sant att det är vad du ska använda huvuddelen av dina lånepengar på, kan du också använda dina medel för viktiga utgifter som läroböcker, en bärbar dator och datorprogram. Det är inte obetydliga kostnader, och det faktum att studielån kan minska bördan för dig och din familj är en bra sak. Oavsett hur mycket studielån suger, har de mycket lägre räntor än dyra kreditkort eller personliga lån.

När det gäller att använda dina studielånsmedel borde du självklart vara smart med hur du spenderar dem. Köp bara vad som är nödvändigt för din utbildning. Inga lyxvaror! Genom att hålla dina högskoleutgifter så låga som möjligt kommer du att kunna ta ut färre studielån. Och det betyder mer pengar i fickan när du har examen.

Att betala av studielån hjälper dig att bygga upp kreditvärdighet.
Ja, det är rätt: Studielån, som används ansvarsfullt, kan hjälpa studenter och akademiker bygga sina kreditpoäng. I själva verket, eftersom många studenter inte har några andra räkningar eller skulder i samband med sina namn, kan studielån vara det enda sättet för studenter att börja bygga sin kreditvärdighet. Att ha en bra till utmärkt kreditvärdering kommer att vara till nytta under resten av ditt liv när du ansöker om lägenhet, letar efter kreditkort, finansierar ett husköp, och även när du söker jobb.

Bortsett från studiebidrag och barnbidrag, vad är nackdelarna med studentlån

1. Studielån kan vara dyrt.

När du lånar studielån för att betala för högskoleutbildning behöver du inte enbart betala tillbaka det belopp som du lånade: Du måste också betala ränta. Detta kan sträcka sig från 4,45-7% för federala studielån (2018) till högst 11-15% för privata studielån. De värsta lånevillkoren kan jämföras med ett kreditkort. Om du har råd att betala för universitet utan att använda studielån, skulle det definitivt vara i ditt bästa intresse att göra det.

2. Studielån innebär att du börjar livet med skuld.

Om du lutar dig mot studielån för att betala för universitetet betyder det att du kommer att börja ditt vuxna liv i skuld. Visst, den högskoleutbildningen kan innebära att du tjänar mer pengar under din livstid än någon med bara gymnasiebetyg. Men beroende på hur mycket du lånar kan det betyda svåra första år I arbetslivet, speciellt om du som en miljon andra högskoleexaminerade har svårt att hitta ett jobb som betalar tillräckligt med pengar för att du ska kunna leva ett anständigt liv.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!