[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Vad är blancolån?

person-holding-100-us-dollar-banknotes-2068975 (1)

Nästan alla lån som vi tar i dagens samhälle är blancolån men trots detta är det väldigt få som känner till vad ett blancolån faktiskt är för något. Vad är blancolån och finns det något du ska akta dig för? Det är precis vad vi ska besvara med denna artikel.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån kan faktiskt förklaras väldigt enkelt. Alla lån utan säkerhet räknas som blancolån. Du får ett lån och du behöver inte ha någon säkerhet för lånet. Detta gör att långivarna tar en relativt stor risk när de lånar ut sina pengar. Blancolån ränta är därför ett begrepp du måste lära dig.

Blancolån ränta är den ränta långivaren tar ut för det blancolån du fått. Denna ränta är oftast hög, just eftersom långivaren tar en stor risk med att låna ut sina pengar till dig. Långivaren vill så snabbt som möjligt få tillbaka så mycket pengar som möjligt och tar därför ut höga räntor. Att ta ett blanco lån kan därför bli en dyr affär om du inte är försiktig och noga kollar alla villkoren först.

Hur tar du ett blancolån?

Att ta ett blancolån är faktiskt väldigt enkelt, lite beroende på summan. Det finns hundratals med långivare som erbjuder sms och snabblån, vilka både räknas till blancolån. Eftersom du inte behöver lämna en säkerhet är inte detta något krav. Det finns dock några andra krav som kan vara bra att hålla koll på.

För det första måste du vara över 18 år. Detta gäller inte bara blanco lån, det gäller alla typer av lån. För det andra måste du vara folkbokförd i Sverige, ha en svensk adress och ett svenskt bankkonto. Många långivare kräver också att du har ett svenskt personnummer. Det är dock möjligt att få ett blancolån med betalningsanmärkningar och utan UC. Detta är stora fördelar när det kommer till just blanco lån.

Varför ska du ta ett blanco lån?

Den största anledningen till att folk tar blancolån är att banken säger nej. Bankerna är kände för sina höga krav och säger nej till många ansökningar. De långivare som erbjuder blancolån är i många fall mycket mildare med sina krav och de accepterar de flesta. Med detta följer dock blancolån ränta, en ränta som är mycket högre än den som banken brukar erbjuda. Va därför lite försiktig när du tar ett blancolån så att du inte fastnar med något som du inte kan betala.

Nästa stora fördel med blancolån är tiden. Det går väldigt fort, oftast får du besked samma dag som du skickar in din ansökan. Ibland finns till och med pengarna på ditt konto samma dag, annars redan nästa bankdag. Bankerna tar däremot mycket längre tid på sig, kommer det en oförutsedd utgift kan därför ett blancolån vara enda lösningen.

Vi hoppas att ni med denna artikel har lärt er mer om blancolån, blancolån ränta, samt dessa fördelar och nackdelar. Det är inget fel med att ta ett blancolån med gör det i lagom mängd. Annars kan ni att fastna med något som ni sen inte kan betala.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!