[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Vad är ett Bankkort?

blue-master-card-on-denim-pocket-164571

För länge sedan bytte vi människor till oss varor med varandra. Sen upptäckte vi metaller och började skapa mynt. För ca 300 år sen började vi utveckla sedlar istället som skulle fungera som pengar. De senast 30 åren har vi tagit det hela ett steg längre. Nu är alla våra pengar elektroniska. Hur ska vi göra för att komma åt våra pengar? Det är där bankkorten kommer in. Ni vet säkert redan detta men idag ska vi ändå prata lite om just bankkort.

Bankkort barn:

I vilken ålder är det dags för barnen att få sitt första bankkort? Det är en bra fråga och det finns faktiskt inget rätt eller fel svar, det är upp till varje förälder. Frågor du oss så är dock betalkort barn en riktigt bra idé. Barnen borde uppmuntras att själv hålla koll på sin ekonomi och få testa att sköta allt själva. Självklart kan du som vuxen ha tillgång till deras konton för att se så att allt fungerar.

Tjänster som Swisch har ingen egentlig åldersgräns och därför är det bra att uppmuntra barnen så tidigt som möjligt att lära sig mer om hur pengar fungerar. Forskning visar faktiskt att barn som tidigt introduceras till pengar tar mer ansvar för just sin ekonomi när de sen blir vuxna.

Kontokort barn:

När barnen får ett bankkort måste de även få tillgång till sina egna konton för att kunna se hur mycket pengar dem har. Barn som växer upp idag har inga problem med teknik och att introducera till olika appar för banker bör därför inte bli något problem. Ofta är de faktiskt dem äldre i samhället som har det svårare att lära sig än de unga.

Gå inte heller in och säg till så fort barnen gör något misstag med pengar. Låt dem istället göra detta misstag och sen lära sig av det till nästa gång. Det finns inget bättre sätt att lära sig än av sina egna misstag.

Bankkort eller kreditkort?

Det är faktiskt en bra fråga. När det gäller barn så är svaret utan tvekan bankkort. Barn är inte redo för att hantera kredit ännu, dessutom brukar det vara 18-års gräns på alla kreditkort. Det är dock bra att någon gång förklara för barnen vad skillnaden mellan ett bankkort och ett kreditkort är. Det kan hjälpa ditt barn senare i livet. Kanske är det just den konversationen som räddar ditt barn från lyxfällan?

När det kommer till vuxna är inte svaret lika tydligt längre. Ibland är ett kontantkort bättre men i många fall kan man faktiskt tjäna på att ha ett kreditkort. Många kreditkort erbjuder till exempel poäng på alla köp, något som är väldigt användbart. Dessutom får du med ett kreditkort en buffert som du kan använda för oförutsedda händelser. Därför har kreditkort många fördelar.

Vi hoppas att ni har uppskattat denna artikel om bankkort och när barnen ska introduceras till detta fantastiska sätt att betala för saker. Ju tidigare desto bättre säger vi men självklart är det du som förälder som bestämmer.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!