[object Object]

Bank Norwegian

Betygsätta:3,63

till 600000 kr

Mer information

Vad är privatlån?

200-euro-between-500-euro-164529

För att göra det så enkelt som möjligt kan man säga att ett privatlån är ett annat namn för blancolån. Idag ska vi prata lite mer om denna typ av lån och gå igenom exakt vad det är och vilken nytta du kan ha av ett privat lån med låg ränta.

Vad är privatlån?

Som vi redan förklarat är ett privatlån bara ett annat namn för blancolån, alltså ett lån utan säkerhet. Det betyder i princip att du kan ta lånet enbart för att konsumera, du får spendera det på precis vad du vill. Långivaren kommer inte att kräva någon säkerhet i form av ett hus eller en bil.

Även traditionella banker erbjuder privatlån med låg ränta men de kommer göra en kreditkoll på dig och de har höga krav. Om du behöver pengarna snabbt kan du alltid använda dig av sms eller snabblån, både dessa former är väldigt snabba och smidiga. Förvänta dig dock inga privat lån med låg ränta hos dessa aktörer. De tar alltid ut höga räntor eftersom det tar en stor risk med sina låga krav på låntagaren.

Privatlån är alltså ett lån utan säkerhet, svårare än s är det faktiskt inte. Nu ska vi kolla lite närmare på hur du kan ta ett av dessa lån.

Hur får du ett privat lån med låg ränta?

Det finns många olika knep för att sänka räntan på ditt lån. Det vanligaste sättet är att ta ett privatlån från en större bank. Dessa banker har alltid låga räntor, främst då deras krav är ganska höga. De kan därför känna sig säkra på att få tillbaka sina pengar. Detta är dock inte ett alternativ för all då de inte uppfyller kraven.

Om du till exempel har en gammal betalningsanmärkning behöver du vända dig till en smslångivare. Många av dem bryr sig faktiskt inte om dina gamla betalningsanmärkningar, det spelar dem ingen som helst roll. De tittar istället på din nuvarande ekonomi när de bedömer om de ska godkänna din ansökan om ett privatlån.

Om du vänder dig till en av dessa tjänster kommer du dock få det svårare att hitta ett privatlån med låg ränta. Något som du kan göra är att använda dig av olika kampanjer och erbjudanden. Många långivare ger en ny kund rabatt, antingen genom lägre ränta eller genom lägre avgifter. Det kan ge dig ett riktigt billigt lån.

Krav för privatlån?

Vilka krav finns det för att du ska kunna få ett privatlån? Nu pratar vi inte om privat lån från banker då dessa krav är väldigt höga. Vi pratar om de krav som smslångivare ofta ställer på dig som ansöker om ett lån. Det första kravet som alltid ställs är att du måste vara över 18 år gammal. Är du under 18 kan du inte få ett privatlån eftersom det är olagligt att låna ut pengar till dig. Vissa långivare kräver till och med att du är äldre än 20 innan de ger dig ett lån till låg ränta.

Självklart finns det även andra krav. DU måste till exempel ha en inkomst. Ofta skrivs det inte ut hur hög din inkomst måste vara men du måste ändå ha någon form av en inkomst. Annars kommer du inte att få något privatlån.

Förutom dessa två finns det några mer uppenbara. Du måste ha ett svenskt bankkonto, annars kan du inte få några pengar. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och ha en svensk adress. Dessutom behöver du i många fall ha ett svenskt personnummer innan du kan få ett privatlån.

Om du bara uppfyller dessa krav lär du inte ha några som helst problem med att få ett smslån hos de flesta långivarna. Även om du har en betalningsanmärkning kan du i många fall få ett privatlån med låg ränta, du behöver barras hitta rätt långivare.

Varför vill du ta ett privatlån?

Det finns många tillfällen när det kan vara en väldigt bra idé att ta ett privat lån och några när det inte är en lika bra idé. Vi kommer att gå igenom lite olika scenarion för att du ska få sen när det är en bra och idé och när du kanske borde spar4a istället.

Ett privatlån är perfekt vid en oförutsedd avgift. Om något i ditt hem går sönder dagarna innan löning kan det vara svårt att ersätta det eftersom det ofta är ont om pengar. Med ett privatlån löser du det problemet och kan sedan betala tillbaka lånet så fort din lön kommer in på ditt konto.

Ett privatlån kan också vara en bra idé vid en större avgift, som kontantinsatsen till ett hus. Vid större privatlån brukar du kanna få ett lån med låg ränta. När du måste spendera en större summa pengar är privatlån därför ofta en bra idé även om det självklart finns tillfällen när du bör undvika dem.

Ett tillfälle när du definitivt bör undvika att ta ett privatlån är om du bara vill konsumera direkt utan att vänta. Att ta ett privat lån kommer alltid bli dyrare än att spara, även om du får ett privat lån med låg ränta. Det är därför en mycket bättre idé att bara spara dina pengar tills du har råd att köpa det direkt istället för att ta ett lån. På detta sätt kan du undvika betalningsanmärkningar, något som alltid är trevligt.

Undvika betalningsanmärkning med privat lån:

Det finns en del olika knep som du kan använda för att undvika att få en betalningsanmärkning när du tar ett privat lån. Vårt allra bästa tips är att du lägger upp en budget. Kolla om det finns plats i din budget för att betala av ett lån, gör det inte det bur du undvika att ta lånet, även om det är ett lån med låg ränta.

Vårt nästa tips är att spärra ditt personnummer om du inte litar på dig själv. Detta är det mest effektiva sättet att inte behöva ta ett dyrt privatlån som du inte kan betala tillbaka sen. Genom att spärra ditt personnummer gör du det omöjligt för dig själv att ta privatlånet.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!