Lån med betalningssanmärkning

Betalningsanmärkning kan inträffa omedelbart efter en missad betalning eller månader senare, eftersom den exakta tidslinjen beror på dina lånevillkor och statliga eller federala lagar. Vissamänniskor kan medvetet få anmärkningar på lån när de inte kan eller vill betala. För andra kan det ske oavsiktligt eftersom de inte inser att de är skyldiga pengar. Ibland

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Pengino

Pengino

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Sambla

Sambla

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Betalningsanmärkning kan inträffa omedelbart efter en missad betalning eller månader senare, eftersom den exakta tidslinjen beror på dina lånevillkor och statliga eller federala lagar.

Vissa människor kan medvetet få anmärkningar på lån när de inte kan eller vill betala. För andra kan det ske oavsiktligt eftersom de inte inser att de är skyldiga pengar. Ibland mottar folk inte betalningspåminnelser, eftersom de nyligen flyttat eller ändrat sin kontaktinformation.

Låntagare kan också få betalningsanmärkningar genom personliga lån, billån, huslån, inteckningar och andra typer av skuldförpliktelser.

Potentiella konsekvenser av misstag

Beroende på kreditgivaren och lånetypen kan ditt skuldkonto förfalla efter en enda missad betalning. Eller så kan ditt konto anses vara riskfyllt först när du missat flera betalningar i rad. Konsekvenserna av försummelser beror också på långivaren och typen av lån.

I många fall kan ett lån med anmärkning skickas till långivarens inkassoavdelning eller säljas till en tredje parts inkassobyrå. Att få betalningsanmärkning kan också leda till att din lön eller skatteåterbäring minskas om fordringsägaren söker en dom mot dig.

Det finns också unika förhållanden som är förknippade med vissa typer av lån. Till exempel, om du har ett studielån där betalningstiden löper ut, kan du kanske inte vara berättigad till ytterligare studielån, låneoptioner som uppskjutning och överseenden eller alternativa återbetalningsplaner. Men i motsats till vissa andra typer av skulder kan du kanske rädda ditt studielån, få det tillbaka till vanlig status och få tillbaka en återbetalningsplan.

Billån är i allmänhet säkrade lån, vilket innebär att det finns säkerhet (ditt fordon) i samband med lånet. Om du får betalningsanmärkning kan långivaren beslagta ditt fordon om du inte betalar tillbaka lånet.

Förebyggande av förfallna lån

De alternativ du har för att undvika att lån förfaller kommer också att vara beroende av lånetypen och dina omständigheter.

Om du till exempel har problem med att betala dina studielån i tid, finns det vissa alternativ som du kanske kan välja innan de förfaller. Ett alternativ kan vara att tillfälligt stoppa betalningar utan straff genom att ansöka om uppskjutande eller överseende.

Med många typer av lån kan du försöka låta långivaren veta i förtid för att se om de kan jobba med dig för att göra betalningarna mer hanterbara om du tror att du kommer vara sen på en betalning. Om du godkänner ändringar i villkoren i ditt kontrakt är det viktigt att få det skriftligt.

I alla fall bör förståelse av villkoren för ditt lån och konsekvenserna av förfallna skulder hjälpa dig att väga dina alternativ för att bestämma ditt bästa nästa steg.

Hur ett obetalt förfallet lån kan påverka din kredit

Betalningsanmärkningar, inklusive sena betalningar, inkassokonton och förfallna lån, kan vara kvar i dina kreditrapporter i upp till sju till tio år. Även en sen betalning som rapporteras kan skada dina kreditpoäng, och att fortsätta att missa betalningar kan förvärra effekten.

Lägre kreditpoäng kan göra det svårare att bli godkänd för andra finansiella produkter och kan leda till högre räntor på lån och kreditkort. Betalningsanmärkningar på dina kreditrapporter kan också skada ett arbetssökande.

Hitta det bästa lånet för dig

Välj från 35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!