SMS lån

Sms lån är något som man hör mycket dåligt om. Vi ska idag ställa oss en enkel fråga. Stämmer verkligen allt man hör om smslån? Är sms lån så dåliga som alla av någon anledning verkar tro? Och går det att få ett lån med betalningsanmärkning? Alla dessa frågor ska vi reda ut idag

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Pengino

Pengino

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Sambla

Sambla

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Sms lån är något som man hör mycket dåligt om. Vi ska idag ställa oss en enkel fråga. Stämmer verkligen allt man hör om sms lån? Är sms lån så dåliga som alla av någon anledning verkar tro? Och går det att få ett lån med betalningsanmärkning? Alla dessa frågor ska vi reda ut idag i vår artikel om sms lån.

Fördelar:

Det finns faktiskt många fördelar med sms lån jämte ett vanligt banklån. Den första stora fördelen är utan tvekan enkelheten. Det är enkelt att ta ett sms lån och nästan alla kan bli godkända, något som inte stämmer med ett banklån.

Nästa fördel gäller alla er med en betalningsanmärkning. Att få ett lån med betalningsanmärkning är nästan helt omöjligt om du inte tar ett sms lån. Många smslångivare bryr sig faktiskt inte om dina gamla betalningsanmärkningar, de tittar istället på din ekonomi i nuläget. De vill se att du kan betala tillbaka lånet nu, inte om du kunde göra det förut.

Den sista fördelen värd att nämna gällande ett sms lån är storleken. Om du ska ta ett banklån gäller det nästan bara större lån. Sms lån är annorlunda, inte bara för att du kan låna trots betalningsanmärkning. En annan stor fördel är att du kan ta ett mindre lån när dina pengar nästan räcker till.

Nackdelar:

Det finns en stor nackdel med sms lån och den har inte att göra med en betalningsanmärkning. Denna nackdel handlar om räntorna. En stor anledning till att många ogillar sms lån beror just på deras höga räntor. Om du tar ett sms lån som du inte snabbt betalar tillbaka kommer du få betala väldigt mycket i ränta. Det finns dock flera olika sätt för att undvika denna nackdel.

Vi rekommenderar att du så snabbt som möjligt betalar tillbaka ditt sms lån. Om du gör det kommer du inte behöva betala orimligt mycket i ränta. Dessutom slipper du risken att få en ny betalningsanmärkning, en stor fördel om du frågar oss.

Krav för att få ett sms lån:

Det finns många olika krav som ställs på dig som låntagare innan du kan få ett sms lån. Det viktigaste av dessa krav är att du måste vara 18 år eller äldre. Om du är under 18 år gammal kommer du inte att få något sms lån, så enkelt är det bara.

Nästa krav handlar om betalningsanmärkningar. Du kan få ett smslån med betalningsanmärkning men inte hos all långivare. De långivare som erbjuder smslån med betalningsanmärkning brukar skriva detta klar och tydligt. Du får helt enkelt kolla med den långivare du vill ansöka om ett sms lån från och se vad just deras policy är när det kommer till detta. Ingen smslångivare är den andra lik.

Nu kommer lite mer allmänna krav som kan verka uppenbara för att få ett sms lån. Du måste till exempel vara folkbokförd i Sverige med en svensk adress. Ofta krävs också ett svenskt personnummer. Sen måste du också ha ett svenskt bankkonto där pengarna kan sättas in efter att du tagit ditt lån.

Inkomstkrav:

Även om du har en betalningsanmärkning kan du få ett smslån. Vad som däremot kan bli problematiskt är om du saknar en inkomst. Många smslångivare struntar i hur stor din inkomst är men nästan alla kräver att du ska ha en inkomst. Den behöver inte vara stor men den måste finnas där. En stor anledning till detta krav är ett långivaren inte vill att du ska få en till betalningsanmärkning, företagen vill ha tillbaka sina pengar helt enkelt.

När försvinner betalningsanmärkning?

Bara för att du kan få ett lån med betalningsanmärkning betyder inte det att du vill ha kvar dina anmärkningar. Men hur lång tid tar det egentligen innan din betalningsanmärkning försvinner? De flesta anmärkningar finns var i tre år men i vissa enskilda fall kan de finnas kvar i upp till fem år. Försök därför om möjligt att undvika alla betalningsanmärkningar, de kan göra livet jobbigare för dig en lång tid framöver.

Mer information om betalningsanmärkning kan du hitta på kronofogdens egen hemsida som de håller uppdaterad med den senaste informationen. Om du vill lära dig mer om betalningsanmärkningar och skulder är det hit du ska vända dig. De kommer att ha de svar som du söker, i annat fall kan du alltid ringa dem med dina frågor.

Hur kan du undvika framtida betalningsanmärkningar?

Det finns många olika knep som du kan använda dig av för att i framtiden undvika att få en betalningsanmärkning på ditt sms lån. Det första knep som vi kommer att nämna är att kolla kostnaden först. Nästan alla sidor som erbjuder sms lån låter dig se vad lånet kommer att kosta varje månad. Då kan du snabbt se om du kommer att ha råd att betala tillbaka ditt sms-lån eller om du kommer att få en anmärkning.

Vårt nästa tips är att prioritera ditt sms-lån. Självklart är andra saker också viktiga men se till att varje månad betala av på ditt sms lån. Detta är faktiskt ett av de bästa tipsen för hur du undviker en betalningsanmärkning, du måste lära dig att prioritera rätt saker.

Det sista tipset som vi kommer att nämna gällande anmärkningar är att tänka efter innan du tar ett sms-lån. Behöver du verkligen pengarna precis just nu? Har du inte möjlighet att istället spara till det du vill köpa. Detta kommer nämligen alltid att bli billigare än att ta ett sms lån då du inte behöver betala någon ränta på de pengar du sparar. I många fall ger banken dig faktiskt ränta för att du sparar pengarna hos just dem.

Vi hoppas att ni nu har lärt er lite mer om sms lån och betalningsanmärkningar. Bara för att du har fått en anmärkning betyder inte det att allt är kört, glöm aldrig det. Din betalningsanmärkning kommer att försvinna och du kan låna med betalningsanmärkning. Många långivare tittar nämligen bara på din nuvarande ekonomi och inte på din historia. Det är just därför sms lån är en lösning för alla er med en gammal betalningsanmärkning.

Vad är ett SMS lån?

Ett sms lån för dåliga krediter är vad det låter som, ett litet pengarlån som är särskilt utformat för människor med dålig kreditvärdighet. Detta innebär att du kan få tillgång till att låna pengar som du behöver när ett traditionellt lån, från till exempel en bank, inte skulle hjälpa. Normalt är dessa lån för en kort tidsperiod, runt 30 dagar till exempel och det är därför de har en hög chans för godkännande – lånet går aldrig över tolv månader.

Att ta ett sådant här lån

Den enskilt mest avgörande sak att tänka på när du tar ett SMS lån är att du vet hur du ska betala tillbaka pengarna när det ska betalas. Att ta ett lån och hoppas på att du kommer att betala tillbaka, är en fruktansvärd idé och kan leda till allvarliga finansiella problem.

Det är också viktigt att veta att låneföretag du får dina pengar från är kund-vänliga. Du behöver en viss mängd information innan du tar ut lånet, det är genom en förordning, alltså vill du ha ett företag som ger dig detta. Saker som hur mycket du kommer att betala extra för att låna pengar, vilka påföljder som gäller för försenad betalning eller vad som händer om du inte har möjlighet att betala tillbaka det.

Långivaren har som plikt att säga dessa saker, och de måste också göra klart vad som sägs här – detta är ett kortsiktigt lån och är inte en ersättning för ett SMS lån som du skulle få från en bank. Om du inte betalar tillbaka i tid, så kan du hamna i svårigheter, men om detta inte händer, finns det hjälp att få. Slutligen bör de också förklara risker och alla avgifter som innefattar det kortsiktiga lånet.

Betala lånet

Den vanliga längden på tiden att betala tillbaka på dessa lån är oftast inom 30 dagar och du har fram till utgången av denna tid att betala tillbaka. Du kommer att få betala vad du lånat plus ränta som långivaren informerat dig om i början. Långivaren kan ta pengarna på förfallodagen, eller så kan du kontakta dem innan och betalar med kort. Antingen så kommer pengarna dra automatiskt från den som tagit ett snabbt lån, eller så betalar man in pengarna själv.

Om du inte kommer att ha pengar till hands när långivaren kräver det, kan ärendet gå vidare till kronofogdemyndigheten. Detta görs av banken när de inser att ditt mikrolån eller SMS lån inte kommer att betalas inom den överenskomna tiden. Skulle det uppstå en sådan här situation för dig, se till att också ta kontakt med långivaren för att reda ut vad som händer härnäst.

Tillägg

Om du har problem med ditt SMS lån, ska du alltid kontakta din långivare för att se vilka lösningar de kan erbjuda. Ibland kan de förlänga lånetiden, men avgifter kan tillkomma. Alternativt kan de vara att de rullar över lånet till en ny period, dock kan detta innebära ett nytt lån och ett friskt tillägg av ränta. De flesta långivare kommer inte att tillåta dig att göra detta mer än två gånger.

Om det är så att du som kund lider av ekonomiska svårigheter kan din långivare ge dig råd, och försöka hjälpa dig med att hitta någon att tala med, och du bör göra detta så snart som möjligt.

Hitta det bästa lånet för dig

Välj från 35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!