Låna pengar utan inkomst

Är det möjligt att låna pengar, helt utan en inkomst? Det är en fråga som många ställer sig och idag tänkte vi försöka besvara den.Att ta ett smslån utan en inkomst är inget som vi rekommenderar men vi tänker ändå förklara hur det går till och om det över huvud taget är möjligt. Kan

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Pengino

Pengino

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Sambla

Sambla

Betygsätta4,63

från 5000 kr

lånestorlek

Är det möjligt att låna pengar, helt utan en inkomst? Det är en fråga som många ställer sig och idag tänkte vi försöka besvara den. Att ta ett smslån utan en inkomst är inget som vi rekommenderar men vi tänker ändå förklara hur det går till och om det över huvud taget är möjligt.

Kan du ta ett smslån utan inkomst?

Kan du verkligen få ett lån utan inkomst? Det korta svaret på frågan är ja, det är faktiskt möjligt att få ett lån helt utan en inkomst. Många smslångivare låter dig faktiskt låna pengar utan en inkomst. De har åtminstone inga officiella krav på att du måste ha en inkomst, det går inte att säga hur många utan en inkomst som faktiskt får sin låneansökan beviljad.

Nu när vi kommit fram till att det går, finns det några uppenbara problem med att ta ett smslån utan inkomst?

Problem med smslån utan inkomst?

Det finns många problem med att låna utan en inkomst. Det största, och rätt uppenbara, problemet är just att du inte har en inkomst. Du har därför inget sätt att betala tillbaka lånet som du har tagit. Det kanske inte verkar som ett stort problem först men när de första räkningarna kommer så blir det ett problem. Du kommer snabbt hamna hos inkasso och sedan hos kronofogden, något du helst vill undvika.

Nästa problem uppstår när kronofogden ska kräva dig på pengarna för lånet. Du har då ingen inkomst som de kan utmäta, detta leder till att de kommer börja sälja dina ägodelar och annat som kan betala av lånet. Har du inget kvar att sälja kan kronofogden försätta dig i konkurs, något som du absolut vill undvika.

Det finns alltså många problem med att låna pengar utan en inkomst. Vad är då anledningen till att vissa ändå gör det?

Varför låna utan inkomst?

Den största anledningen är just att man inte har en inkomst. För att kunna betala räkningar och annat nödvändigt tar personen då ett smslån och skjuter därmed problem framåt i tiden. Problemet är att problemen alltid hinner ikapp för eller senare. Du kommer inte kunna skjuta på det för alltid.

Vad finns det då för alternativ? Det första du bör göra om du blir arbetslös är att anmäla dig till arbetsförmedlingen. Dem kan hjälpa dig att hitta ett nytt jobb även om det bara är tillfälligt. Då får du en inkomst och kan börja ta dig på fötterna igen, utan att ta ett smslån utan inkomst. Du kan också själv sälja lite saker som du har hemma för att betala av räkningarna fram till dess att du hittar ett jobb.

Vad är det vi försöker ha sagt med denna artikel? Vi försöker säga att ja, du kan ta ett smslån utan inkomst och ja, du kan låna pengar utan inkomst. Men det är ingen bra idé. Om du inte har en inkomst bör du till varje pris undvika att låna pengar, det kommer bara att skapa mer problem, inte lösa dem du redan har.

Om du är arbetslös med bidrag, är mellan jobb eller inte har betald anställning, kommer du förmodligen att få svårt att få lån med vanliga villkor. Dock kan du fortfarande införskaffa dig pengar genom att låna pengar utan inkomst.

Faktum är att de flesta välansedda banker och sparbanker helt enkelt kommer att neka dig kredit om du inte är har regelbunden betald anställning.

Standardlån är tillgängliga för dem som kan visa att de sannolikt kommer att kunna återbetala skulden enligt schema. Ju bättre din ekonomiska situation, ju mer attraktiva kommer villkoren för lånet att vara – vilket innebär att du kommer att erbjudas långivarens lägsta ränta.

Baksidan av detta är att om du har en lägre inkomst kan du få en högre räntesats. Om du inte har regelbunden inkomst och en dålig kredithistorik kommer din ansökan nästan säkert att nekas.

För att tillgodose efterfrågan på lån från arbetslösa personer erbjuds produkter från specialistlångivare, men räntan du betalar på det belopp du lånar här är betydligt högre jämfört med vanliga personliga lån.

Detta speglar risken att lånet inte återbetalas i sin helhet eller i tid.

Om du behöver låna pengar utan inkomst

Vanligtvis behöver du en stadig och löpande lön att låna från vanliga långivare, men det finns allt fler specialiserade leverantörer av lån till arbetslösa.

Så att vara utan ett stabilt jobb och inkomst för att låna från storbanker betyder inte att du inte längre har tillgång till krediter.

Förbättra din kredithistoria

För att få ett lån måste du vara attraktiv för långivare, vilket ofta innebär att förbättra din kreditvärdering. Annars kommer du behöva kämpa för att få ett lån om du är både arbetslös och har en dålig kredithistoria, eftersom du anses vara en hög risk.

Du kan förbättra din kreditvärdering på flera sätt:

  • Kontrollera att dina uppgifter verkligen är korrekta med kreditreferensorgan.
  • Lägg till ditt namn i valregistret (kontakta din lokala myndighet för att göra det). Detta kommer att bli den första platsen långivare letar när de kontrollerar dina personuppgifter.
  • Sprid ut ansökningar för kredit, tidsmässigt. Varje gång du ansöker om ett lån lämnar du ett ”fotavtryck” på din kreditprofil. Om du avvisas flera gånger i snabb följd kommer det att göra andra långivare mindre benägna att acceptera dig.

Typer av lån för lån utan inkomst

Som någon med dålig kreditvärdighet kommer du inte att kunna ansöka om de flesta lånen, särskilt de som har de mest attraktiva villkoren. Dessa kommer sannolikt att reserveras för låntagare med rena kredithistorier som är anställda.

Säkrade lån: Du kan överväga ett säkrat lån, vilket innebär att du måste sätta upp egendom som säkerhet, som ett hus eller en bil. Denna säkerhet kan dock beslagtas om du inte sköter återbetalningarna.

Personliga lån med hög ränta: Det måste noteras att ju större risk du uppfattas som av långivaren desto mer ränta kommer du att betala. Det verkar som att människor som behöver tillgång till kredit mest står inför de högsta räntorna från långivare.

Tänk dock på att det alltid är riskabelt att ta ett lån utan inkomst. Väg alltid för och nackdelar innan du tar det slutgiltiga beviset.

Hitta det bästa lånet till dig från

35 erbjudanden
Kontrollera alla erbjudandenKolla upp

Genom att skicka din förfrågan kan du få pengar på 15 minuter!